Sokullu Mehmet Paşa mah. Ahmet Haşim Cad.
No: 35/9 Çankaya/Ankara
Mail : eadjeoteknik@gmail.com
Telefon: 0530 966 22 45
Geoteknik Rapor Nedir?
Geoteknik Rapor
Geoteknik Proje
Geoteknik Değerlendirme Raporu
Geoteknik Rapor Nedir?
Statik, dinamik ve deprem etkileri göz önüne alınarak, arazi zemin
modelinin oluşturulduğu, zemin tabakaları için geoteknik tasarım
parametrelerinin verildiği, temel tipleri seçimine ilişkin seçeneklerin
irdelendiği, mühendislik analizleri ve değerlendirmeler ile temel tasarımına ilişkin önerilerin sunulduğu rapordur. Firmamız; Ankara Geoteknik Firmaları ve Ankara Jeofizik Firmaları arasında güven vermeye devam etmektedir.
Geoteknik Proje Nedir?
Geoteknik imalatlar için (derin temel, zemin iyileştirme sistemi, iksa sistemi, şev stabilizasyon sistemi vb.) detaylı hesaplar sonucunda hazırlanan uygulama projeleridir.
Geoteknik Değerlendirme Raporu Nedir?
Hazırlanmış olan geoteknik rapor ve projelerle, veya uygulama sırasında sahada yapılan performans ölçümlerinin sonuçlarıyla ilgili görüş ve önerileri içeren, proje müellifi veya ikinci bir uzman tarafından hazırlanan ek rapordur.
Geoteknik Kategoriler Nelerdir?
Kategori-1: Az Riskli
Kategori-2: Orta Riskli
Kategori-3: Yüksek Riskli
Geoteknik Rapor bölümünde;
-
Veri raporunda sunulan arazi zemin araştırmaları bulguları değerlendirilerek, arazi zemin modeli oluşturulacak, yapı yükleri ve deprem etkisi altında zemin tabakalarının davranışı irdelenir, yapının ve temellerinin tasarımına ilişkin geoteknik tasarım parametreleri verilmekte,
-
Yapı özellikleri ve beklenen performans düzeyi ile uyumlu temel sistemi seçilip, taşıma gücü ile kısa ve uzun süreli zemin yer değiştirme-oturma değerleri verilip, bu kapsamda zeminlerin şişme davranışı, net temel basınçları ve olası kaldırma kuvvetleri dikkate alınmakta,
-
Zemin iyileştirme ve/veya güçlendirmesine gereksinim duyulması halinde, olası yöntemler irdelenerek, önerilen yönteme ilişkin uygulama esasları tanımlanır, iyileştirilmiş zemin için hedeflenen zemin özellikleri, temellerin taşıma gücü ve yer değiştirme değerleri verilmekte,
-
Geçici veya kalıcı temel kazılarında uygulanacak iksa ( Yapı kazısında yeraltı suyu olmayan kuru zeminlerin kaymasını önlemek adına yapılan işlem) sistemlerinin tasarımı için gereken zemin parametreleri verilir. Şev duraysızlığı ( Bir yamacı veya mühendislik şevini oluşturan malzemenin yerçekimi veya diğer kuvvetlerin etkisiyle şev eğimi yönünde dengeye ulaşana değin hareket ederek yenilmesi) tehlikesi olan eğimli arazilerde inşa edilecek yapılar için, kazı ve inşa adımları dikkate alınır, şev duraylılık analizleri yapılır ve kaymaya karşı alınacak uygun önlemler belirlenmektedir.
Geoteknik Raporun, Veri Raporunun tamamlanmasını takiben hazırlanması esas olup, Geoteknik Raporda gerekli değerlendirmelerin yapılabilmesi için üst yapıdan gelen yüklerin ön tasarıma olanak sağlayacak şekilde elde edilmiş olması gerekir. Veri Raporu ile Geoteknik Raporun hazırlandığı tarihler raporların başlık bölümünde belirtilmektedir.
Zemin ve Temel Etüt Raporlarının hazırlanmasında öncelikle etüt kategorisinin gerektirdiği çalışmalar belirlenir. Yapılan etüt ve mühendislik hesapları sonucu hazırlanan raporların, yapılan çalışmanın içeriği bakımından Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin 57 nci maddesinde tanımlanan ilgili mühendislik disiplinlerince imzalanması esas alınmaktadır.
Veri Raporunun içeriği ve etüt kategorisinin gerektirdiği çalışmalar Zemin ve Temel Etüt Ekibimiz tarafından planlanarak, Veri Raporu kapağı ile sonuç ve öneriler bölümünde, çalışmada yer alan mühendislerimizin imzası bulunmaktadır. Ayrıca, çalışmaya katılan her mühendis Veri Raporu içinde kendi mesleki disiplini ile ilgili sayfaları da paraflamaktadır.
Geoteknik Raporun kapağı ile sonuç ve öneriler bölümü, raporun içeriğine uygun olarak çalışmada katkısı olan ilgili mühendislerimizce imzalanır. Mühendislik disiplinleri rapor içeriğinde kendi meslek disiplini ile ilgili sayfaları da paraflamaktadır. Sahaya özel deprem tehlikesinin belirlenmesi, deprem etkisi altında doğrusal olmayan zemin davranış analizleri, deprem etkisi altında doğrusal olmayan yapı-kazık-zemin etkileşimi analizleri Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetine tabidir. Zemin ve temel etütlerinde; Kategori 1 kapsamındaki çalışmalar jeoloji mühendisleri ile etüt planlamasına göre ilaveten jeofizik mühendislerimiz tarafından, Kategori 2’dekiler jeoloji ve inşaat mühendisleri ile etüt planlamasına göre ilaveten jeofizik mühendislerimiz tarafından, Kategori 3’dekiler ise jeoloji, inşaat ve jeofizik mühendisleri tarafından ilgili oldukları rapor bölümlerine göre ortaklaşa yürütülmektedir. Kategori 1 ve kategori 2 kapsamındaki çalışmalara, etüdün amacına, zemin koşullarına, çevre yapılara, yeraltı suyu durumuna, yapılacak/mevcut yapı karakteristiklerine, sahanın büyüklüğüne göre etüt planlamasında veya tasarım etütleri esnasında diğer meslek disiplinleri de dahil edilmektedir.
Fiyat Teklifi Alın:
0530 966 22 45
EAD Jeoteknik firması deneyimli kadrosu, son teknoloji ekipmanları ve zengin makine parkıyla Türkiye'nin her yerinde ve özellikle Ankara'da hizmet veren bir Jeoteknik firmasıdır.
Etiketler:
geoteknik rapor, geoteknik rapor örneği, geoteknik rapor imza yetkisi, geoteknik raporu kim hazırlar, yeni deprem yönetmeliği geoteknik rapor, geoteknik rapor yönetmeliği, geoteknik rapor nedir, geoteknik rapor nasıl hazırlanır geoteknik rapor Ankara, ankara geoteknik firmaları zemin ve temel etüt raporu nereden alınır, jeofizik mühendisleri standart bir metotla etüt raporu, etüt raporu, imar planı olan zemin ve temel zemin ve temel etüdü,jeoteknik etüt raporunda,rapor formatına,yer almıştır, rapor zemin, temel etütlerinin uygun, raporu genel etütlerinin uygun ve standart, göz önünde, zemin etüdü raporu, bina ve bina türü, jeoteknik etüt raporunda, yeraltı suları, türkiye bina deprem yönetmeliğinde, zemin ve temel etüt raporuna, yeraltı suyu, zemin etüd, zemin özelliklerinin, çalışmaları sonucu, yapıların inşa, yer alan, inşa edilecek yapıya, zemin üzerine, elde edilen, bina ve bina türü, geoteknik rapor,deprem yönetmeliklerinin